RealityMIX.cz

Skanska zahajuje stavbu Praga Studios

Skanska zahajuje stavbu Praga Studios

20.9.2017: V pražském Karlíně začíná pod taktovkou společnosti Skanska Property vyrůstat nové administrativní centrum, díky němuž se místo bývalých opraven Praga promění v areál, v němž nebude hrát roli pouze byznys. Moderní kancelářská budova s řadou pokročilých technologií a služeb nabídne zázemí také pro kulturu.

Projekt o celkové pronajímatelné ploše téměř 12 000 m2 a sedmi podlažích nabídne kromě moderních kancelářských prostor také atrium, kde díky chytrému řešení bude možné uspořádat koncert, divadelní představení či uměleckou výstavu. „Uspořádáním prostoru vznikne místo, které bude možné využít jako jeviště a především zde budou umístěny atypické schody, které bude možné využít k sezení. Díky této kompozici uvidí diváci nebo posluchači na umělce ze všech řad,“ přiblížil podobu místa určeného pro kulturu Petr Houska, projektový manažer Skanska Property.

Inspiraci projektanti spolu s architekty nalezli v jedné z budov, kterou postavila Skanska ve švédském Malmö. To patří k rychle se rozvíjejím městům v Evropě. Podobně se dá hovořit o pražském Karlíně. „Chceme se podílet na rozvoji této městské části, která je jednou z nejrychleji rostoucích pražských čtvrtí. Rádi bychom tuto lokalitu oživili a propojili byznys prostředí s tím uměleckým. Proto jsme se rozhodli část lokality, kterou budeme přestavovat, využít k uměleckým účelům,“ uvedla Marie Passburg, ředitelka Skanska Property. Díky výstavbě dojde k propojení Pernerovy a Křižíkovy ulice, čímž vznikne nová rušná piazza v srdci starého Karlína.

Ve svých projektech Skanska pokračuje v implementaci mnoha inovativních prvků a každá budova je tak víc a víc technologicky pokročilá, což oceňují především její nájemci. Projekt Praga Studios nebude výjimkou. Uživatelé objektu tak budou mít například možnost využít všech služeb v budově i blízkém okolí pomocí speciální mobilní aplikace. V projektech společnosti Skanska je již samozřejmostí certifikace na stupeň LEED Platinum, s čímž souvisí i možnost zapůjčení elektromobilu či elektrokol.

Kromě certifikace LEED jde ale Skanska ještě o krok dál a plánuje budovu certifikovat WELL certifikací, která monitoruje prvky, jež mají vliv na zdraví a duševní pohodu člověka skrze kvalitu ovzduší, vody a přístup ke zdroji světla. Stejně tak se soustředí na osobní pohodlí, přístup ke zdravé stravě a vliv budov na organismus a duševní zdraví. Takto certifikované kancelářské budovy zaměstnancům také poskytují další výhody jako například sportovní aktivity nebo zahrady.

Výstavba Praga Studios by měla být dokončena ve druhém čtvrtletí roku 2019.

Jana Hrabětová
Zdroj: Tisková zpráva

Podobné články