RealityMIX.cz

Budova Praga Studios je z nadpoloviční většiny již pronajata

Budova Praga Studios je z nadpoloviční většiny již pronajata

29.1.2019: PRAHA 8 – Zhruba polovinu nové administrativní budovy Praga Studios, kterou v Pernerově ulici v Karlíně staví developerská společnost Skanska, obsadí zdravotnická společnost Edwards Lifesciences. Její nové kanceláře o celkové ploše 5 300 metrů čtverečních budou rozmístěny celkem do tří pater.

„Jsme nadšení, že si společnost Edwards Lifesciences vybrala za své nové sídlo právě Praga Studios. Věříme, že zaměstnanci ocení jak špičkové pracovní prostředí a řadu technologických inovací, tak příjemné relaxační prostory na terase či nepřeberné množství ekologických řešení, která přispívají k trvalé udržitelnosti,“ uvedla Alexandra Tomášková, ředitelka Skanska Property Czech Republic.

„Moderní prostory Praga Studios skvěle rezonují se základními hodnotami Edwards Lifeciences: technologické inovace a ekologicky udržitelný přístup se snoubí s tradicí a důrazem na kvalitu života. Jsem si jist, že tento prostor v srdci Karlína je tím pravým místem pro nás,“ řekl Ondřej Hlavička, ředitel českého zastoupení Edwards Lifesciences.

Dokončení budovy, která rozšíří trh kancelářských nemovitostí v Praze 8 o 11 800 metrů čtverečních ploch třídy A, je plánováno na letošní květen. V projektu Praga Studios bude kromě Edwards Lifesciences sídlit také společnost Scott & Weber, poskytovatel vybavených kanceláří a coworkingových prostor, a v přízemí budovy otevřena restaurace Spojka nabízející čerstvé masové, vegetariánské i veganské pokrmy. O zbývajících kancelářských plochách v budově se vedou intenzivní jednání.

Moderní kancelářské prostory Praga Studios jsou stavěny tak, aby splnily nejvyšší environmentální certifikaci LEED Platinum a zároveň nové hodnocení kancelářských budov s názvem WELL. To posuzuje interiér nemovitosti z hlediska jejího vlivu na zdraví a duševní pohodu lidí, kteří v ní pracují.

Vzhledem k tomu, že mottem administrativní budovy Praga Studios je spojení byznysu a umění, bude mít novostavba navazující na industriální tradici pražského Karlína ve svém středu atrium vhodné pro umělecká vystoupení. Ta budou přístupná nejenom nájemcům, ale i obyvatelům této městské části.

Jana Hrabětová
Zdroj: TZ

Podobné články