RealityMIX.cz

Co má obsahovat provize realitní kanceláře?

Co má obsahovat provize realitní kanceláře?

Většina klientů po rozhodnutí prodat nemovitost využije služeb realitní kanceláře. Pro prodávající bez zkušeností s realitními obchody je to ta nejlepší volba, jelikož řekněme si to na rovinu nemovitost neprodáváte každý den. Samozřejmostí je vybrat si seriózní realitní kancelář.

Častým kritériem při výběru realitní kanceláře je provize, kterou si realitní kancelář vyúčtuje po uskutečnění obchodu. Velkým problémem je, že klienti vyhledávají nejlevnější nabídku, aniž by se ptali, co provize obsahuje a poté v různých diskuzích řeší, jak jsou ty realitní kanceláře nesolidní. Prvotně se tedy ptejte, jaké služby jsou v rámci provize obsaženy. Jaké základní úkony tedy provize musí obsahovat si přečtěte v našem článku.

Pokud prodávající vybírá realitní kancelář pouze na základě výše provize, tak se mu následně lehce může stát, že buďto narazí na neseriózní realitní kancelář nebo makléře, který bude upřednostňovat zakázky na kterých má vyšší provizi anebo bude hradit služby zvlášť, aniž by na to byl dopředu upozorněn. Samozřejmostí je, že provize je splatná až po reálném prodeji nemovitosti. Závěrem je, že v případě výběru solidní realitní kanceláře se nebudete muset při prodeji více méně o nic starat. Vše by za vás (samozřejmě až na podpisy smluvní dokumentace) měl vyřešit makléř ve spolupráci s realitní kanceláří a advokátní kanceláří. Dalším plusem pro vás bude rychlost prodeje a jistě i vyšší prodejní cena, jelikož co si budeme povídat jako soukromá osoba nemáte zkušenosti ani sílu jakou mají solidní realitní kanceláře.

Podívejte se, jakým garantovaným způsobem postupuje při prodeji naše realitní kancelář ZDE.

Zdroj: HESTIA Group s.r.o.

Autor: Komerční prezentace

Podobné články