RealityMIX.cz

Mobilní domy – nový hit

Mobilní domy – nový hit

Ve světě se mobilní domy využívají již dlouhá léta, ne-li desítky let. V Čechách se jejich éra teprve rozjíždí. Využívat se začaly v minulém století ve Spojených státech amerických, neboť umožňovaly jednoduchý transport z místa na místo při stěhování za prací. U nás se začínají těšit zvýšenému zájmu jako řešení sezónního i celoročního bydlení.

Mobilní dům je svou podstatou velmi podobný karavanu. Nejedná se o nemovitost, dům má stále charakter vozidla nebo přívěsu. Mobilní dům není pevně spojený se zemí, a proto nespadá do režimu stavebního zákona, ale silničního zákona. Na přípojky však stavební povolení potřebuje. Dům je dodáván kompletně vybavený včetně nábytku, kuchyně a spotřebičů a umožňuje tak rychlé bydlení do několika dnů. Mobilní domy nabízejí širokou škálu prostorového uspořádání i vnitřního vybavení.

Jako jednu z dalších služeb zajišťuje svým klientům pořízení mobilního domu pobočková síť EVROPA realitní kancelář a to včetně vyhledání a zprostředkovaní koupě vhodného pozemku k umístění domu. Protože mobilní dům není nemovitost, nelze na jeho pořízení čerpat hypotéku ani úvěr ze stavebního spoření. V případě potřeby úvěru se čerpá úvěr spotřebitelský. Se všemi finančními záležitostmi týkajícími se koupě mobilního domu pomůže zájemcům makléř na pobočkách EVROPA realitní kancelář.

Mobilní dům se dá pořídit k mnoha účelům. Jedním z nejoblíbenějších je využití k rekreaci a to jak k sezónní, tak i celoroční. Celoroční obývání zajišťují izolace, dvojitá okna a topení. Znatelnou výhodou mobilních domů jsou i nízké provozní náklady. Velká variabilita využití umožňuje vyřešit i další rozmanité soukromé i podnikatelské potřeby či záměry. Vedle rekreačního využití se jedná i o další možnosti jako jsou trvalé bydlení, startovací bydlení pro mladé, klubovna, sportovní klub, provozovna (rychlé občerstvení, zázemí pro autobazary, zahradnictví, stavebniny) apod.

Očekává se, že oblíbenost mobilních domů nadále poroste a díky tomuto trendu se budeme s mobilními domy setkávat stále častěji. S pořízením vašeho mobilního domu a pozemku k umístění vám pomůže kterákoliv z poboček EVROPA realitní kancelář.

Zdroj: www.rkevropa.cz

Podobné články