RealityMIX.cz

PRAGUE PROPERTY FORUM 2018: Jak digitální technologie mění realitní svět

PRAGUE PROPERTY FORUM 2018: Jak digitální technologie mění realitní svět

4.5.2018: V úterý dne 29. května 2018 se v pražském hotelu Corinthia koná Prague Property Forum 2018, odborná konference určená profesionálům v oblasti realit a developmentu. Stěžejním tématem všech sekcí je vliv moderních digitálních technologií na realitní trh.

Akci, která se uskuteční v Praze podruhé, organizuje společnost Property Forum ve spolupráci se středoevropskou pobočkou profesního sdružení RICS (The Royal Institution of Chartered Surveyors). Na konferenci uslyšíte přední osobnosti českého realitního trhu a zajímavé zahraniční hosty, kteří vystoupí v ČR vůbec poprvé.

“Pro letošní rok jsme hlavním tématem konference Prague Property Forum zvolili technologické inovace, které zásadním způsobem mění realitní trh. Digitalizace zasáhla celý cyklus přípravy a realizace developerských projektů: od počátečních návrhů, přes řízení stavby, pronájem, prodej a dlouhodobou správu. Řadu inovativních změn však mohou přijmout také stávající nemovitosti. Jsem rád, že pozvání vystoupit na naší akci přijali zástupci firem, které technologické inovace buď vyvíjí, nebo velmi úspěšně zavádějí,“ říká Csanad Csüros, pořadatel konference Prague Property Forum 2018.

Program Prague Property Fora je rozdělen do tří částí. První je věnována evropskému makroekonomickému výhledu se zaměřením na střední Evropu jako investiční destinaci. Samostatný panel bude věnován aktuální situaci na českém trhu realitních investic. Druhou část uvede globální proptech guru James Dearsley. Jednotlivé diskusní panely budu věnovány trhu maloobchodních a logistických nemovitostí a také alternativním investicím v podobě studentského bydlení. Třetí část s názvem Budoucnost realit se bude zabývat nejmodernějšími technologiemi, které se nyní používají při navrhování, výstavbě a oceňování komerčních nemovitostí.

“RICS pomáhá svým členům v profesním rozvoji, seznamuje je s oborovými novinkami a nabízí jim využít zkušeností, které se osvědčily v mezinárodním kontextu. Českou republiku na konci května poprvé navštíví paní Tina Paillet, první předsedkyně RICS pro Evropu a Director of Projects and Technology ve společnosti Generali Real Estate. Naše dlouhodobá spolupráce s Property Forem je vynikající přeshraniční platformou, kde se mohou členové RICS dozvědět o nových nárocích kladených na realitní profese. Naši zahraniční hosté budou přednášet o aktuálních trendech na realitním trhu a seznámí se svým názorem na budoucí vývoj. Jsem ráda, že v Praze přivítáme také paní Laru Paemen, ředitelku IFMA (Mezirnárodní asociace facility manažerů), která je naší partnerskou organizací,“ říká Anna Orcsik, která vede pobočku RICS pro střední a jihovýchodní Evropu.

Prague Property Forum se koná dne 29. května 2018 od 9 do 15.30 hodin v hotelu Corinthia na pražském Vyšehradě. Organizátoři očekávají, že na akci vystoupí 30 mluvčích a zúčastní jí cca 200 posluchačů.

Autor: Jana Hrabětová

Podobné články