RealityMIX.cz

Přidaná hodnota rozhoduje i ve franšíze

Přidaná hodnota rozhoduje i ve franšíze

24.9.2019: „K vytvoření franšízového konceptu jsme se rozhodli na základě potřeby rychleji expandovat. Dnes vidíme, že toto rozhodnutí bylo správné,“ říká Petr Zelenka, ředitel sítě NEXT Reality.

Jak se síti Next Reality momentálně na českém trhu daří?
Nerad bych to zakřikl, ale troufám si říci, že velmi dobře. Za dva a půl roku od ostrého spuštění projektu Next Reality Partner máme 28 nových plnohodnotných realitních partnerů napříč celou Českou republikou. Není měsíc, kdy bychom nepodepsali novou licenci. Jedeme nad plán, který jsme stanovovali s ohledem na situaci na trhu, pracujeme totiž v opravdu velmi konkurenčním prostředí. Zejména nás těší, že se na nás obrací už potenciální parťáci sami, protože vidí, že máme co nabídnout, že s námi získají velmi zajímavé a propracované projekty a služby, které nás odlišují od konkurence.

Dva a půl roku rozvoje sítě prostřednictvím franšízantů není tak dlouho. Jak se z Vašeho pohledu tento krok osvědčil? V čem vám pomohl?
Je fakt, že franšízovou síť poboček budujeme „teprve“ třetím rokem, avšak díky prožitým zkušenostem v budování vlastní „síťové“ struktury jsme rozhodně nezačínali od nuly. Naopak, vše prožité za třináct let jsme vložili do kvality projektu Next Reality Partner a neustále na konceptu pracujeme, upravujeme, posouváme, vylepšujeme naše projekty, služby a dílčí produkty, které každý den pomáhají stovkám našich kolegů napříč celou republikou. Krok vydat se cestou franšízingu byl pro nás zlomový, právě s ohledem na konkurenci na trhu a potřebu začít razantně růst v počtu poboček. Jednoznačně se nám vyplatil! Vidíme, že v dnešní době, a tato situace již trvá několik let, je budování jakékoli sítě ideální právě formou franšízingu. My to v Nextu víme!

Jak těžké je v současné době sehnat kvalitní franšízanty? Z jakých „vod“ vlastně franšízanti Next Reality nejčastěji přicházejí?
Každá doba má svoje. Nikdy to není lehké. Nicméně abych odpověděl na otázku - máme své vnitřní metody, know-how a postupy jak aktivně oslovovat nové zájemce. Máme zajímavé příležitosti k oslovování nových zájemců na doporučení od různých obchodních partnerů, rád zmíním spolupráci s Partners. Naši franšízanti přicházejí do Next Reality nejčastěji z realitního světa, dále pak z oblasti developmentu a finančního zprostředkování.

Zmínil jste, že realitní branže je hodně konkurenční obor. Co franšízantům radíte, aby v něm uspěli? Co je podle Vás v tomto ohledu klíčové?
Konkurence je na malém českém rybníku opravdu veliká. Po celou dobu historie Next Reality budujeme stále nové obchodní a prodejní kanály, abychom byli za každé situace zajímavými, konkurenceschopnými, a měli tak vždy pro naše klienty i partnery něco navíc. Klíčové tedy je mít skvělé produkty a služby, které budou opravdovou přidanou hodnotou právě ve spolupráci s Next Reality. V letošním roce jsme se byznysově propojili s kolegy z Partners, kde již máme nastartovaný velmi rozsáhlý projekt, kdy naši makléři budou získávat kontakty na klienty, kteří potřebují zprostředkovat prodej, pronájem, či koupi nemovitosti. My naopak doporučujeme našim klientům jejich skvělý servis, zázemí a ty nejlepší podmínky jako řešení financování jejich záměru. Dále bych zmínil spolupráci s Českomoravským realitním fondem, díky níž jsme schopni dostat naše klienty mnohdy z velmi tíživých finančních problémů.

A co plány do budoucna? Kam dál se bude síť Next Reality rozvíjet? Neuvažujete o vstupu do zahraničí?
Plány máme velkolepé. Zároveň jsme ale nohama pevně na zemi, kdy si jdeme za svými vytyčenými cíli, které postupně naplňujeme. Co se týče počtu kanceláří, naším cílem je mít v každém městě nad deset tisíc obyvatel zeleno-modrou realitní kancelář Next Reality. V krajských městech a Praze pak několik kanceláří. Celkem bychom chtěli mít v Česku přes sto padesát poboček. K dalším plánům a projektům, které máme ve fázi příprav, se zatím vyjadřovat nemohu. O vstupu na jiný než český trh v současnosti neuvažujeme, cílem je poskytovat jednotné profesionální realitní služby pod značkou Next Reality v ČR. Až budeme mít oněch sto padesát kanceláří, můžeme se o tom začít bavit.

Zdroj: www.nextreality.cz

Autor: Komerční prezentace

Podobné články