RealityMIX.cz

Skupina NN slavnostně otevřela svůj nekonvenční IT HUB

Skupina NN slavnostně otevřela svůj nekonvenční IT HUB

26.2.2019: Deset tisíc svítidel, 23 tisíc metrů datových kabelů a 21 tisíc metrů kabelů elektrických, na tři stovky židlí. To vše najdete v nově otevřeném NN IT HUBu, v prostoru, který poskytuje služby všem pobočkám finanční skupiny NN po celém světě.

NN IT HUB se nachází na adrese Karla Engliše 3201/6 u pražského Anděla a nabízí uplatnění počítačovým odborníkům i nadaným studentům, kteří chtějí pracovat s nejnovějšími technologiemi a vyměňovat si zkušenosti s kolegy ze zahraničí. Ze 130 IT odborníků, kteří teď v NN IT HUBu působí, polovinu tvoří cizinci. Celkem reprezentují 26 národností, a to i z tak vzdálených zemí, jako jsou Mexiko, Kolumbie, Kanada, Indie nebo Pákistán.

„Kromě velkorysých zaměstnaneckých podmínek, dobrého ohodnocení, inspirativního prostředí a skvělého zázemí nabízíme také výzvy v podobě spolupráce na nejsložitějších IT úkolech v rámci celé finanční skupiny NN. Máme tady třeba tým etických hackerů, kteří hackují systémy společnosti, aby odhalili jejich slabá místa a mohli je tak lépe bránit před napadením zvenčí,“ přiblížil NN IT HUB jeho ředitel Ronald Lipták, který zároveň vysvětlil, jak toto moderní pracoviště podporuje agilní způsob práce. Ten stojí na úzké spolupráci týmů, které jsou zodpovědné za dodání produktu a mají volnost při hledání efektivních řešení a optimální cesty. Jsou tak schopné rychlé reagovat na změnu. Základem takového řešení je vždy kreativita. „Tvořivé myšlení zaměstnanců jsme využili i při navrhování samotných prostor, obzvlášť zasedacích místností. To oni vymysleli zasedačku ve stylu džungle nebo známých postav z komiksového světa,“ uvedl Ronald Lipták.

Parametry NN IT HUBu, pod jehož architektonickým návrhem je podepsána společnost CBRE, jsou nadstandardní. Jeho plocha činí přibližně 2 500 metrů čtverečních, je zde připraveno 180 plnohodnotných pracovních míst a až 200 flexibilních míst podporujících spolupráci. I přesto, že celá kancelář funguje na bezdrátových technologiích, celková délka natažených elektrických i datových kabelů přesahuje čtyřicet kilometrů. Zaměstnanci zde mají také laboratoř s 3D tiskárnou, kterou mohou využít i k soukromým účelům.

Autor: Jana Hrabětová

Podobné články