RealityMIX.cz

Skupina T.E zahájila výstavbu projektu Truhlárna

Skupina T.E zahájila výstavbu projektu Truhlárna

29.5.2017: Developerská a stavební skupina T.E zahájila stavbu Truhlárny – komplexu čtyř high-endových rodinných domů v Praze 6. Dokončení je naplánováno na závěr roku 2017.

Developerská skupina T.E zahájila práce na Truhlárně, dalším ze svých prémiových projektů. Komplex čtyř rodinných domů vyroste na místě bývalého zájezdního hostince a staré truhlárny uprostřed malebných uliček památkové oblasti Tejnka v Praze 6. Architektům se podařilo přirozeně navázat na atmosféru starého Břevnova a zároveň splnit nároky kladené na nejvyšší rezidenční segment. Domy mají tři nadzemní a jedno podzemní podlaží se společným parkováním pod zahradami. Jednotlivá patra se prosklenými plochami a balkony otevírají do jižních zahrad, strana do ulice oproti tomu odcloňuje čilý městský život. Pomyslnou třešničkou na dortu je střešní terasa, která rezidentům nabídne výhled na panorama Hradčan.

Inspirací při návrhu domů byly townhousy z Londýna a New Yorku – městské rodinné domy o více patrech s útulnou menší zahradou funkčně propojenou s obývacím pokojem. „Truhlárna v sobě spojuje to nejlepší z minulosti i současnosti – historická atmosféra jde ruku v ruce s komfortem a bezpečností, které dokáží poskytnout jen ty nejmodernější technologie. Obyvatelé ocení ryze praktickou stránku projektu, jako je pohodlné dopravní spojení do centra i mimo město, dostupnost veškerých služeb, kultury a zábavy, ale také soukromí a pohodlí vlastního rodinného domu s jedinečnou architekturou dvou tváří a s unikátním zeleným pokračováním svého obývacího pokoje,“ říká partner T.E Martin Hubinger.

Za architektonickým řešením Truhlárny stojí kancelář under-construction architects, o zahrady i dekorační zeleň na fasádě se postarali zahradní architekti z ateliéru Flera. Autoři projektu mysleli i na takové detaily, jako je místo pro wellness, saunu či posilovnu, v každém domě bude instalován také osobní výtah. V ceně je zahrnut rovněž kompletní návrh interiérového designu od londýnského studia Jestico + Whiles.

Zdroj: projekt Truhlárna

Autor: Komerční prezentace

Podobné články